Google
 
środa 24 września 2014
Jesteś 3253825 odwiedzającym

Kotlety kukurydziane

Składniki:

- puszka konserwowanej kukurydzy

- 2 cale jaja

- 20dkg sera żółtego

- 1 cebula

- mąka

- tarta bulka

- pieprz ,sól

- olej roślinny (Planta)

Sposób przygotowania:

1) Kukurydzę odsączyć wsypać do miski do tego wrzucić grubo starty ser i drobno posiekana cebulkę. Wbić jajka mieszając dodawać maki, aż masa zgęstnieje by móc swobodnie formować kotlety (tak jak mielone).

2) Doprawić do smaku pieprzem. Uformowanego kotleta obtoczyć w tartej bułce i kłaść na patelnie na dobrze rozgrzany olej roślinny.

3) Smażyć do złotego koloru! Smacznego! Polecam na etapie budowania masy mięśniowej. Sporo kalorii.
Jarosław Karolczak
Artykuł aktualizowano 20 marca 2007